fredag 21. februar 2014

Læringsressurs: Nasjonal Digital Læringsarena - NDLA

NDLA er et fylkeskommunalt samarbeid mellom 18 fylker, som startet som et felles innkjøpssamarbeid i 2007. Samarbeidet kom i gang når fylkeskommunene fikk ansvar for å holde elevene med gratis læremidler.

Siden 2007 har det vært en stor utvikling, og det finnes i dag over 65 000 ulike ressurser på NDLA fordelt på alle disse områdene:


Her er det både e-forelesninger, interaktive oppgaver, video mm. og fagene er fellesfag, programfag og studiespesialisering - og nye fag kommer stadig til.

NDLA er åpent til fri bruk for alle.

Fra skolestart 2014 skal også NDLA-film være klar til bruk. Den blir også gratis tilgjengelig for elever og lærere. Her har en redaksjon samlet spillefilmer, kortfilmer, dokumentarfilmer og spillefilmer. Filmene kan sees på PC, nettbrett eller telefon. Det er bare å klikke på 'play' når man er koblet til internett.

FYR - Fellesfag, yrkesretting og relevans. Via en link på NDLAs nettside kommer du videre til læringsressurser for å yrkesrette matematikk, engelsk, norsk og naturfag.

Her er det mange tips for å variere undervisningen, visualisere den og gi den relevans til ulike yrker og arbeidsliv.

Her er link til NDLA: http://ndla.no/

5 kommentarer:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  2. Flott å se du presenterer NDLA i din besvarelse på bruk av digital læringsressurs i videregående skole. Et nettsted som absolutt trenger mer omtale og markedsføring.

    Jeg har siden NDLA startet i 2007 fulgt arbeidet som er gjort med utviklingen av fagressurser i ulike fag, spesielt matematikkfagene.
    Det har vært en enorm utvikling og i dag ligger det gratis tilgjengelig en masse gode ressurser som er fri bruk for alle lærere og elever til en hver tid.

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk, Anita. Du har nok kjent til NDLA lenger enn meg, men jeg husker tilbake at det hadde en litt "lunken" status hos mange, men nå er det absolutt et nettsted som fortjener positiv omtale. Det favner bredt, og ikke minst - det er gratis tilgjengelig.

      Slett
  3. Godt å registrere at NDLA har blitt så bra at mange bruker det.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, og enda flere oppdager forhåpentligvis NDLA etterhvert:)

      Slett